O widzisz, tą biała kapuche musze przeanalizowac bo to akurat wyglada okej i jeszcze tego nei robiłem :). Reszte juz wlasnie robie takimi sposobami jak piszesz. Jeszcze myslalem o salatce z czerwonej kapuchy ze słoika bo widze, ze na 100g tez ze 3g ale pewno wszedzie ten glutaminian sodu :D
Panowie pytanie nt. przyprawy "kucharek" itp. Wiem, ze samo zlo, bo glutaminian sodu itd, ale powiedzcie mi czy na moim poziomie przyprawiac tym jest, az tak zle? Do niedawna uzywalem caly czas, do miesa, do gotujacego sie ryzu. Ale postanowilem, zrezygnowac z tego "gowna" na rzecz natury, ale powiem sczerze, ze ten smak jest tak uzalezniajacy, ze [...]
no właśnie nie są słone te zupki jednak glutaminian sodu robi swoje a wiecie co wczoraj stwierdziłam? jeśli chodzi o wheya to bardziej chyba podchodzi mi truskawka niż wiśnia
Heh..widzę,że niektórzy traktują organizm jako studnię bez dna do utylizacji farmaceutyków,Eq,Megace,to moze dorzucić jeszcze glutaminian sodu,szczypte tego plus krzte tamtego,czysta matematyka;-) Dokładaj Glutation przy cyklach z oralami,przy tych dozach,iniekuj trzy razy w tygodniu po 600mg moze byc po treningu. Reszta to kwestia roszad [...]
[...] byc?), wszystko na swiecie jest lepsze - odbilo mi ostatnio i sledzie sobie kupilem polskie z polskiego sklepu placac jak za ****a zborze, zagladam pozniej w sklad a tam glutaminian sodu, aha, zayebiscie A ze ja jestem francuski piesek i jem raczej zarcie z gornej polki to takie sranie mialem po tych sledziach ze hej. W supermarkecie w [...]
[...] wiecie jak tajowie gotuja u siebie? Zakupy w makro z mrozonkami, od zayebania przypraw, past currry, mleka kokosowego czy co tam idzie do tego, no i oczywiscie neismiertelny glutaminian sodu (mgo) uzywany bardziej namietnie niz sol. Czy jest to dobre? Jest, ale po pewnym czasie sie nudzi, a jak sie pomysli jak powstaje to faktycznie woli sie [...]
Keczup kotlina odradzam - jako jedyny (i to z tych nienajtanszych) ma w skladize glutaminian sodu. No i bez przesady z tym cukrem - nawet na LC nie bedzie za duzo chyba, ze ktos wcina litr dziennie. dandx1994 - ja ostatnio "odkrylem" kurczaka gotowanego na parze - zaj**isty jest, bardo szybko sie robi i jest na prawde dobry.
[...] - żywność w puszkach lub słoikach z dodatkiem soli i cukru - gotowe produkty w paczkach typu pierogi, kluski, paszteciki, naleśniki - przyprawy do potraw zawierające glutaminian sodu (Vegeta, Kucharek itp.) - produkty bardzo pikantne ( sosy chili itp.) - marynaty (wszelkiego rodzaju - grzybki, ogóreczki, papryczki) - mleko krowie i jego [...]
[...] jest jak sie szybko czyta forum Zresztą oprócz Kotanyi na pewno Galeo, Kasmis, Prymat i Appetita robią takie mieszanki i pewnie w każdej jest co innego (no przypuszczam że glutaminian sodu jest wszędzie ) Ale liczyłem że siekniesz fote gotowego dania, cobyś nam smaka narobił Sniadanie. Jogurt grecki(my own production) mieszanka studencka, miód [...]
Mam takie pytanie: jeżeli w sklepie (np. u mnie w almie) są wędliny z wypisanymi składami i znajdzie się taka, na której pisze: mięso, sól peklowana, przyprawy to można temu wierzyć? Na innych są jakieś soje, masy jajeczne, glutaminian sodu, ale są też takie jak pisałam. Wiadomo najlepiej coś samemu zrobić, ale awaryjnie się nada?
[...] ogólnym albo niewydolnością układu krążenia. W moim przypadku przyczyniła się do tego prawdopodobnie sól (solone produkty), które jadłem w gościach i w drodze powrotnej (glutaminian sodu - g**** gorsze od soli - to ostoja naszej gastronomii przydrożnej. Ale karkówka w śmietanie była smaczna :-) ). Nie wyglądało to dobrze (Kuba świadkiem) i [...]
zupy bez syfu typy kostka rosolowa glutaminian sodu sa jak najbardziej ok z ziemniakami i miesem, kupa warzyw tylko jakies tluszcze by trzeba dodac i pelnowartosciowy posilek s.m.p.a czyli nie 4 a 3 razy? ok dzieki tak zrobię bedzie jeden dzien odpoczynku
Odnośnie wędlin, to już odpowiedziałam sobie sama, bo sprawdziłam ich skład, mają całą litanię najróżniejszych dziwnych składników, min.glutaminian sodu, więc niestety cena nie świadczy o jakości.Przez allegro można zamówić naturalne wędliny wędzone na zimno, tylko tu też nie ma pewności, czy sprzedawca uczciwie opisuje to, co oferuje.Pasta z [...]
[...] pomocnicze i stabilizujące – są dodawane w celu ochrony preparatu przed wpływem niskich lub wysokich temperatur, zapobiegają także przyleganiu substancji czynnych do ściany fiolki. W tym celu stosuje się białka (albuminy, żelatyna), pochodne aminokwasów i aminokwasy (glutaminian sodu, kwas glutaminowy, glicyna) oraz cukry (sacharoza, laktoza)."